Motive pentru care sa-ti cultivi curiozitatea

Te-ai intrebat vreodata de ce copiii sunt atat de curiosi cand sunt mici? Te-ai intrebat vreodata de ce curiozitatea poate duce la belele? Ei bine, oricum am privi-o, curiozitatea este un talent pentru unii si o sursa de nervi pentru altii. Insa, de fiecare data balanta va inclina catre avantajele curiozitatii, de aceea iti voi si enumera o serie de motive pentru care a-ti cultivi mai mult curiozitatea.

De ce este bine sa pui intebari si sa iti scoti la iveala curiozitatea?

Uite ce, multi scriitori celebri, multe personalitati si oameni de succes ti-au spus si iti vor spune mereu ca a fi curios este un lucru bun. Mai exact, chiar aceasta trasatura te poate duce la noi experiente de viata, la invataminte bune si la dorinta de a vrea mai mult. Nu e niciodata rau sa vrei mai mult, mai ales daca pentru asta vei face singur ceea ce iti va impune situatia.
• Curiozitatea ajuta la invatare. Asadar, orice copil mic care pune intrebari sau vrea sa stie anumite lucruri si sa i se explice, nu o face aiurea. O face pentru ca vrea sa invete cat mai multe despre lumea asta si tu ca adult ai rolul de a-l ajuta sa isi dezvolte cunostintele si sa doreasca sa afle chiar si mai mult. Nu-i frange aripile doar pentru ca te plictisesti tu repede de intrebarile lui inocente.

• Curiozitatea iti va deschide usa catre noi experiente de viata. Si cum sa nu iti placa senzatiile noi si aventura daca esti sociabil si gata de a trece mereu peste obstacole? Curiozitatea te va duce catre situatii si lucruri care te vor ajuta sa gasesti raspunsul la intrebarile tale.

• Curiozitatea te va face sa citesti mai mult, sa iti deschizi ochii si mintea la noi lucruri si situatii. Vei intelege mai bine anumite procese care fac viata posibila. Daca vrei sa stii mai multe despre inginerie o poti afla. Daca vrei sa afli despre stiinta, la fel te poti ajuta de cuiriozitatea ta. Orice este posibil a afla daca vei adresa intrebarile corespunzatoare sau daca te vei ocupa cu descoperirea acelor mistere ale universului.

• Curiozitatea te va ajuta sa invingi mereu plictiseala. Nu ai cum sa devii plictisit odata ce esti curios. Aceste doua notiuni sunt intr-o totala antiteza. Pentru ca esti curios, in orice situatie te-ai afla vei gasi ceva de facut, vei invata lucruri noi si de folos si vei deveni fascinate de lumea asta.
• Curiozitatea poate duce la descoperirea de lucruri ce nu au mai fost descoperite. E logic, Esti curios si vrei sa afli ceva despre o teorie sau un lucru despre care nu se stiu prea multe. Te apuci si cercetezi, intrebi si explorezi pana cand vei gasi raspunsul. Toti cercetatorii si exploratorii, oamenii de stiinta, aventurierii si inventatorii lumii noastre au pornit totul de la marea lor curiozitate.

• Curiozitatea te va face mai open-minded decat orice alte persoane pe care le cunosti. Fie la munca, fie la scoala, fie in pasiunile pe care le ai, curiozitatea iti va deschide noi orizonturi si totul va fi mult mai palpitant.
Tu ce zici, esti curios din fire?

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *