Am inima impacata ca am facut tot ce trebuia pentru tine, frate!

Uneori citesti despre anumite cazuri in ziare sau auzi la stiri, dar crezi ca tie nu ti se poate intampla. Cand auzeam de oameni carora le-au murit cei dragi in strainatate ii compatimeam din tot sufletul fiindca ma gandeam cata cheltuiala si cat efot sa-i aduca acasa, dar si responsabilitate: “Sangele apa nu se face, deci nu-ti poti lasa fratele sa fie ingropat printre straini!”
Cel mai mult m-a socat cazul a doi frati din Iasi, mari amatori de jocuri de noroc. Primul s-a sinucis in Germania fiindca pariase toti banii barului unde lucrase, al doilea a strans bani sa-l aduca in tara, dar inainte de a pleca dupa el, s-a oprit in sala de jocuri si a cheltuit stransi de la cunoscuti sa-si aduca fratele mort acasa. Cand a realizat ce a facut, de rusine si din cauza mustrarilor de constiinta s-a sinucis si el.
O, fratele meu drag, m-ai strans cam mult in brate la plecare. Parca presimteai. Ce sa mai fac acum, decat sa-mi fac datoria fata de tine si sa-i incurajez pe parinti?
Si fratele meu a murit tot in Germania, de aceea voi apela la cea mai buna firma de profil din Romania care sa-mi asigure repatriere decedati germania. Printre lacrimi reusesc sa le povestesc celor de la pompe funebre ca s-a intamplat cu tine si ii implor sa ne ajute sa te aducem decent acasa.
Le-am spus ca nu ma intereseaza costurile, ci vreau sa te intorci regeste la casa parinteasca:
am ales cea mai eleganta si buna masina condusa de soferi profesionisti si le-am transmis punctual dorintele noastre, ale celor pe care i-ai lasat indurerati:
-sicriul si crucea sa fie din lemn de stejar. Ei mi-au spus ca sunt obligati sa te aseze mai intai in siciru metalic. Stiu cat de mult iti placea sa admiri stejarii si erai la fel de falnic ca ei, dragul meu.
-le-am spus sa iti aleaga cele mai bune haine, haine de firma si costum de ginere, fiindca ai murit nenuntit. Of, nu voi veni la nunta ta niciodata si mama plange si ramane vesnic neimpacata ca nu i-ai lasat cel putin un nepotel.
-stiu ca accidentul de munca ti-a lasat rani pe chipul tau perfect, frumos! I-am rugat sa-ti reconstituie imaginea si toaletarea ta sa fie perfecta, fiindca umblai mereu mirosind a parfum, tuns si proaspat ras.
Stii le-am trasat sarcina aducerii tale in tara, manipularii cu grija a sicriului, nimic sa nu te mai raneasca, nimic sa nu te doara! Nu am putut sa-i las pe batranii si bolnavii nostri parinti singuri, iar tu ma ierti ca le-am stat alaturi si nu am venit sa te insotesc pe drum! Asa am crezut eu ca este mai bine si am vrut sa-mi fac datoria cu responsabilitate fata de tine si fata de parinti.
Stii ce mi-ai spus candva: “Daca se intampla ceva cu mine, sa ai grija de parinti, surioara mea draga si buna!”
Eu cred ca si tu ai fi facut la fel pentru mine. Vino acasa, frate drag, pacat ca nu-mi mai poti vorbi!

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *