Cum am pierdut mii de euro…

Am terminat Facultatea de Stiinte Politice cu nota 10, dar ma lupt pe cont propriu cu sistemul, prin urmare nu aveam cum sa ocup un post in domeniu. In vremurile noatre un inginer poate conduce Ministerul Sanatatii, iar un medic pe cel al Industriei.
S-a dus si somajul, asa ca nu mai am bani nici de trecut drumul, nici de luat o pereche de ciorapi. Sunt demna de toata mila fiindca astept la mila parintilor.
Tocmai de aceea, desi ploua cu galeata, astazi m-am imbracat elegant, mi-am luat umbrela si m-am dus la Targul de Joburi. Vin angajatori si din strainatate, iar limba engleza o stapanesc la perfectie.
Sunt dispusa sa plec din tara cativa ani, pana strang bani sa-mi cumpar o masina, sa-mi deschid o afacere, sa fiu utila.
O iau din stand in stand, iar angajatorii din Marea Britanie ma intreaba: “Ati facut curs infirmiera?
“La ce imi trebuie curs infirmiera, cand am fost sefa de promotie in facultate?, indraznesc sa intrebe retoric in gand.”
-In Marea Britanie se cauta infirmierele si sunt posturi foarte bine platite, dupa cele de medici si constructori, mi se explica. Angajatorii ofera si cazare gratuita si o masa pe zi
Plec dezamagita. Fac doi pasi si ajung la posturi scoase pe piata muncii de Germania. Vorbesc in engleza cu reprezentantii, ma prezint, le spun ce am studiat, ce stiu sa fac si ei ma privesc intrebatori:
-Dar cursuri de infirmiera autorizate ati facut? La noi salariile infirmierelor sunt pe locul al doilea in topul celor mai mari, dupa constructori si macelari!
Ma intorc acasa ranita in orgoliu si hotarata sa schimb mentalitatea care nu-mi permite sa ma dezvolt.
Nu ma pot crampon de studiile mele superioare, daca nu am ce face cu ele! Trebuie sa ma recalific sa ma pot angaja undeva, mai ales ca in curand vine timpul rece si am nevoie de palton, de cizme si de manusi. Ah, ce bine ar fi fost, daca le-as fi facut mai demult, iara cum reuseam sa ma angajez! Pana la Craciun as fi avut ceva vechime, bani stransi si as fi venit cu drag acasa, cu bratele pline de cadouri pentru cei dragi. Asa am sa le impletesc iar cate un fular si le voi face o pereche de ciorapi grosi.
Ma simt invinsa pentru faptul ca nu am acceptat recalificarea mai demult si am pierdut timpul. As fi putut sa fac aceste cursuri paralel cu cele de la facultate, iar acum as fi avut de toate.
Si pentru ca nu sunt egosita, m-am gandit ca ar fi foarte bine daca mi-as mobiliza colegele de facultate care someaza si ele sa facem o grupa de cursante, sa invatam la fel de bine si sa obtinem calificarea intr-o meserie foarte cautata, care nu se va demoda niciodata.
Indiferent ce studii aveti, faceti si cursuri autorizate, fiindca niciodata existenta planului B nu strica!
Daca nu va place sa ingrijiti bolnavi sau copii, gasiti un curs care sa va satisfaca si sa va scoata din somaj.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *