Cum alegi firma de servicii funerare

Durerea pierderii unei persoane apropiate este sfâşietoare. Chiar şi atunci când pierdeţi pe cineva cu o boală îndelungată şi credeţi că sunteţi pregătit pentru ce va urma, veţi experimenta o durere surprinzătoare, care practic vă va aduce în imposibilitatea de a mai acţiona, de a mai gândi. În aceste circumstanţe, multe familii apelează la serviciile funerare oferite de către firmele de pompe funebre, dorind ca ceremonia de înmorântare a celor dragi să se desfăşoare cât mai bine şi ca toate procedurile să fie respectate. În aceste momente îndurerate însă, trebuie să fiţi foarte atent la firma pe care o alegeţi pentru a organiza înmormântarea, la serviciile oferite de către a aceasta şi la calitatea lor. Iată ce trebuie să aveţi în vedere pentru a vă asigura că aţi făcut cea mai bună alegere.

Alegeţi o firmă profesionistă, cu capacitatea de empatie

Înainte de toate, o firmă de servicii funerare trebuie să aibă drept angajaţi profesionişti în domeniul îngrijirii, care să dovedească empatie, compasiune, să fie capabili sa diminueze stresul ce vine odată cu planificarea unei înmormântări, care să se ocupe cu grijă şi respect de persoana decedată. Furnizorii experimentaţi de servicii funerare vă vor ajuta să treceţi cât mai uşor prin procesul de pregătire a unei înmormântări, fiind ajutoare de nădejde în tot ce înseamnă organizarea unui astfel de eveniment neplăcut, de la pregătirea unei vizionări, a unui loc de veci, publicarea de necrologuri, asistenţă în vederea înhumării sau incinerării, aranjamente florale etc. Managerul unei firme de servicii funerare trebuie să îşi facă timp pentru a răspunde la eventualele întrebări, pentru a face recomandări şi a prezenta opţiuni, soluţii ce vă pot ajuta să treceţi cât mai uşor de organizarea unei înmormântări şi de momentul despărţirii de persoana dragă.

Foarte important este să aveţi în vedere şi aspectul, calitatea produselor şi serviciilor funerare oferite de către firmă. Când optaţi pentru o anumită companie de pompe funebre, veţi fi nevoit să alegeţi şi un pachet de înmormântare, ce poate conţine de la elementele de bază, la opţiuni suplimentare şi de o calitate mai bună. Astfel, veţi achiziţiona produse şi servicii funerare precum sicriul sau urna crucea, aranjamentele florale, transportul, toaletarea, etc. De aceea, trebuie să vă asiguraţi de la bun început că aceste produse şi servicii funerare se ridică la standardele dumneavoastră şi că personalul este calificat şi demn de încredere.

Gândiţi-vă ce fel de servicii funerare doriţi

Pentru a face o alegere cât mai bună, gândiţi-vă ce fel de servicii funerare doriţi, cât de mult doriţi să vă implicaţi în organizare, etc. Iată câteva întrebări care vă vor ajuta să vă hotărâţi şi să vă alegeţi serviciile funerare cele mai potrivite pentru dumneavoastră. Cum să fie serviciul religios, mare, mic ? Ce transport se oferă, ce cuprinde acesta? Cine va prelua actele necesare, firma sau familia? Ce produse de parastas există? Care este calitatea sicriului? Sunt realizate corespunzător îmbălsămarea, toaletarea, toate serviciile de întreţinere? Odată ce aveţi clarificate aceste aspecte, veţi ştii ce vreţi şi vă puteţi exprima dorinţele, pentru că firma de pompe funebre să vă poată oferi servicii personalizate, pe măsura nevoilor dumneavoastră.

Evaluaţi costurile cu înmormântarea

Preţul serviciilor funerare nu ar trebui să reprezinte un factor decisiv atunci când alegeţi compania de pompe funebre care să vă ajute în aceste momente dificile. Mai importante sunt calitatea serviciillor,calificarea personalului. De cele mai multe ori însă, costul devine principalul criteriu de alegere a acestor servicii funerare, multe familii fiind surprinse de bugetul impus pe care trebuie să îl aloce unui astfel de eveniment şi alegând pachetele cele mai ieftine.

Totuşi, de cele mai multe ori, calitatea serviciilor funerare mai ieftine este îndoielnică, adesea apărând taxe şi comisioane neprevăzute sau personalul fiind nepăsător şi neprofesionist. Este bine să obţineţi din timp detalii cu privire la aceste costuri, pentru a vă stabili un buget şi pentru a nu fi luaţi prin surprindere.

Sperăm că aceste criterii vă vor fi de folos în alegerea serviciilor funerare cele mai potrivite pentru dumneavoastră, astfel încât ceremonia de înmormântare a celui drag să se desfăşoare fără probleme în modul în care v-aţi dorit.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *