Admiri agentii FBI? Afla acum ce ar trebui sa stii despre ei

Toata viata ta ai fost pasionat de filmele cu criminalisti, politisti, detectivi privati si agenti speciali FBI. Inca de mic, cand erai intrebat ce vrei sa te faci cand vei fi mare, spuneai ca agent secret sau agent FBI, cu pistol si cu o minte brici.

Ei bine, sa stii ca acest statut(sau mai bine zis acest job) nu este pentru oricine sau daca este, acel cineva trebuie sa indeplineasca o serie de calitati si sa aiba anumite cunostinte fara de care nu are ce cauta in acest domeniu.

Cu totii vrem, in secret, sa fim agenti speciali de la FBI, dar oare stim noi ce reprezinta, de fapt, aceasta titulatura atat de populara, insa atat de dura?

 

Uite care sunt lucrurile pe care trebuie sa le afli despre agentii FBI din realitate:

 

  • Fiecare agent special din FBI trebuie sa treaca printr-o serie de antrenamente intense pe durata a cel putin 21 de saptamani. Exista teste speciale, exista antrenamente dure pentru rezistenta in care cei testati trebuie sa treaca probe si sa se dovedeasca potriviti pentru acest job.

 

  • Aceste antrenamente speciale ale agentilor FBI au loc in Quantico din Virginia, in Statele Unite ale Americii. Quantico nu este doar numele unui serial popular de televiziune cu si despre FBI, este chiar locatia in care Academia FBI se antreneaza si se pregateste pentru actiunea ce urmeaza.

 

  • Un agent special nu prea poate sa aiba secrete intre colegi. Oricine se antreneaza alaturi de un agent FBI detine arta interogarii si a investigarii. Asadar, daca cineva tine un secret, se va afla destul de curand.

 

  • Prima femeie agent FBI a fost Alaska P. Davidson. La varsta de 54 de ani, Alaska P. Davidson a avut onoarea de a fi introdusa in agentia FBI drept prima femeie agent special. Desi i-a fost cerut acest lucru, la doi ani a fost pusa pe fuga de catre J. Edgar Hoover, care a declarat(un lucru de altfel sexist si discriminatoriu) ca nu are de munca pentru o femeie.

 

  • Fiecare agent FBI trece printr-o cercetare minutioasa ca sa nu reprezinte un risc pentru agentie si pentru actiunile sale.

 

  • De asemenea, o asemenea persoana ce vrea sa devina agent special trebuie sa invete cum sa stapaneasca arta poligrafului.

 

  • Agentii FBI vor avea mereu la ei o arma. Li se cere acest lucru odata ce se inroleaza in toata treaba.

 

  • Limbajul unui astfel de agent special nu este unul obisnuit. Nu este cel pe care il folosim noi, oamenii obisnuiti, intre noi. Este format si din acronime si prescurtari pe care numai FBI-ul le stie. Si inca ceva, trebuie sa fie de asemenea fluenti si in limbajul “alpha bravo charlie” pe care il tot auzim in filme si serialele de la TV.

 

  • Antrenamentul despre care se vorbeste nu consta doar in tragerile cu arma, luptele corp la corp sau interogari. Acesti agenti trebuie sa treaca si printr-o pregatire academica. Trebuie sa cunoasca stiinta comportamentala, legea, despre investigatiile in cyber si alte lucruri nu atat de vizibile pentru cineva care nu cunoaste situatia.

 

Daca stiai tot ce ai citit pana acum, atunci mai afla ca fiecare agent FBI trebuie sa fie in forma si ca exista multe antrenamente de rutina care le cer acestora sa faca o multime de alergari, sprinturi, dar si flotari. Asta ca sa poata sa urmareasca oamenii “rai”, sa alerge in caz de pericol si sa prinda pe raufacatori, fara a obosi prea repede.

Stiai sau nu stiai, te gandeai ca in filme pare simplu sau e doar inventat, insa agentii FBI chiar isi risca vietile datorita jobului pe care il au.

Insa, o chestie despre care poate nu stiai sau la care nu indrazneai sa te gandesti, agentii FBI au parte si de tensiune sexuala. Mai ales cand vine vorba despre colegi de munca de gen diferit. Aici este chiar ca in filme. Pe bune!

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *