3 motive pentru care banii nu aduc fericirea

Banii nu aduc fericirea.”

Banii sunt ochiul dracului.”

Si asa mai departe. Da, este adevarat ca banii sunt necesari. Sau mai bine zis “un rau necesar”? Insa, este suficient sa avem cat sa ne fie bine si nu sa dorim din ce in ce mai multi. Altfel, vom cadea in capcana in care cade toata lumea ce devine disperata dupa bani. Vom dori mai multi si mai multi pana cand nu vom mai sti unde sa ne oprim sau peste ce cadavre am calcat ca sa ajungem aici.

Vei spune ca “Daca as fi avut mai multi bani, viata mea ar fi fost mai simpla, mai buna si mai fericita!”, insa nu te gandesti ca deja ai cat iti trebuie, atata timp cat te descurci cu platile, ai ce pune pe masa si iti mai ramane si de-o vacanta frumoasa pe undeva.

Chiar daca ideile de mai sus sunt gandite de cei care au o situatie materiala simpla, aceleasi ganduri le au si cei care sunt deja bogati si aproape de varful piramidei sociale. Ce trebuie sa stii este ca banii vor ajunge sa iti controleze viata si sa o schimbe cu totul. Dar nu in bine, daca ii vei lasa sa faca asta. Poate ca te vei simti mai implinit din punct de vedere financiar, mai puternic si mai increzator in tine, dar vei pierde pe alte parti.

Si ceea ce risti mai mult este insati libertatea si fericirea ta. Uite cu ce vei avea de-a face daca vei continua “goana dupa aur”:

  1. Stres

Banii te vor face tare stresat. Daca ai de munca, vei dori si mai mult de munca, parca pentru a nu mai sta deloc intr-o singura parte si cu aceeasi oameni care ti-au dat deja tot ce-ti puteau da. Banii sunt o sursa de stres, pentru ca odata ce nu ii ai, dar ii vrei, vei alerga intotdeauna dupa orice mic job si nu te vei odihni deloc; iar daca ii ai deja, trebuie sa ii pazesti si poti deveni chiar paranoic.

  1. Relatii esuate

Vei pierde din vedere familia, prietenii, iubita pe care o ai sau colegii cu care obisnuiai sa te intelei si sa iesi inainte. Nu vei avea nici cand si nici cu cine sa mai cheltuiesti acesti bani, daca o vei tine tot asa.

  1. Nefericire

Intr-un cuvant, vei avea parte numai de nefericire. Intr-un final iti vei da seama de tot si vei fi dezamagit. Dar chiar si asa, nu te vei odihni cum trebuie, vei fi mereu prins, nu vei avea timp sa te relaxezi, sa te bucuri de iubire sau de un zambet sincer. Nu vei mai vedea nimic in jurul tau.

Asa ca, da. Banii pot crea tot felul de necazuri celor ce ii cauta cu lumanarea, dorindu-si din ce in ce mai multi.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *